CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

My Life

Thursday, October 6, 2011

Citer outstation + tempat makan best2 yang hampir basi..

As salam..

Walaupun hampir basi tapi kena update jugaklah untuk pengalaman yang berharga untuk diri sendiri. Okey, untuk citer outstation ke Perak Tengah. Macam besa, geng2 audit yang best dan juga ketua audit yang best jugak so kerja-kerja audit pun menjadi sangat awesome.

Bertolak dari ibu pejabat sehari sebelumnya untuk mengelakkan penat. Bermalam di Syuen Hotel. Ok , not bad sebab der punya decoration bagi aku sangat best dan cantik. tak caya tengok ni.

pemandangan yang sangat awesome di lobi hotel.

Dalam perjalanan lagi dok pikir tempat makan-makan yang best dekat perak. Seb baik lah ketua audit sporting. Beliau sebut pasal sup belut kat Nasi Lemak ayam Kampung kat ipoh tu. mmm, nasi lemak, kedengaran macam biasa jer, tapi melibatkan sup belut, harus dicuba juga ek. Yelah last time makan sup belut masa tengah pantang . Memang superb, yang penting jangan imagine lah. So lepas maghrib, bergerak lah kami ke tempat nasi ayam tersebut. Agak famous amos jugaklah kat Ipoh kedai ni.

pemandangan pada waktu malam...

tak sabar nak cuba walaupun agak rasa gerun juga

ketua audit order sup belut, begitu jugalah aku. so bab rasa...agak awesome jugaklah, isi belut tu taklah hanyir dan sup der bleh tahan, dan sangat banyak ok, sampai kena pass baton kat ketua audit balik. Yang geng audit sorang lagik pulak , liza memang takut nak mentry.

gambar tak berapa nak clear, sebab pilih port yang agak2 romantik.
so star rate 3.5/5

so rasa bleh tahan dan imagine yang takkan ternampak makhluk yang aku makan tadik kat sini, tapi sebaik saja g basuh tangan..masya-Allah...terus aku jadi pening dan rasa nak muntahkan balik. Boleh plak der pamer kat pintu masuk kedai tersebut. sabar jerlah.

gigih amik gambau walau tengah geli geleman...

so esoknya kerja-kerja pun bermula. bab kerja malas nak citer, tapi masa audit dijalankan , bleh plak tayar kete pancit, tapi yang best der pancit kat satu tempat pemandangan yang sangat besttttt....rasa tak mau balik. ( eh yeker).Kat sawah, dahlah ada gerai cendol plakss..memang mari wa cakap lu.

tempat strategik untuk tayar pancit..hehehehe

pandai betul der carik port ek

setelah melalui hari yang agak penat, malam tu makan plak kat Restoran Simpang tiga kat Ipoh...mmm, takder spesel sangat tapi oklah. Cuam persekitaran dia ala2 wang solo kat shah alam.

inilah restoran der

ni yang aku order..star rating 2.5/5....besa2 jer

overall, tu jerlah kisah makan2 sambil keje...next trip ke kedah plakss...so tengah pikir2 nak cari tempat makan2 yang best.chau chin cau.

2 comments:

iJa adaMaYra said...

wan, aku prnh lpk gak kt gerai cendol tu...serius view mmg sgt nice kan...angin kuat smbil menghirup cendol...perghhh...mmg caraaa :)

MAMAFAWWAZ said...

IJA:tahu takpes..scenery yang sangat cantik dan lagi indah sambil menghirup cendol walaupun tak sesedap mana tapi jadi sedap plaksss..hehehe