CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

My Life

Monday, March 31, 2008

gambar masa peknen..

teringin lak nak upload gambar masa peknen lu..tak penah expose pun even though kat friendster..ader ker takder..tak ingat..terkenang.
mak buyung yang berhias...

ni kat kampung..rasanya dah dekat 8 bulan ni..nak g kenduri sempat lagi posing

masa mpg (majlis pra-graduan) ni pun kandungan dah masuk 5 bulan...still make-up.(suka).

banyak kenangan pahit-pahit kelat ,masa ngandung..Yang lain ok jer cuma alahan teruk tue yang tak tahan..sabar jerlah

continue...

ahad..


kul 5.30 pagi kiteorang tersedar coz fawwaz merengek. Lapar susu agaknya. Lepas dapat susu dier pun tido balik. but suddenlly papa pun cakap.."ma, papa ader suprise kat mama dalam peti sejuk..g ar tengok". Tapi sebab ngantuk sangat tak layan n tertido. Pagi2 lagi coz nak prepare breakfast barulah teringat kata2 papa pada pagi yang hening. Buka kat tempat cold storage rupa2 nyer ader chocolate(saya memang hantu coklat)..bestnyer..terus g peluk papa yang sedar tido..papa pun dah tak jadi tido dah n help me prepare breakfast. Berbunga2 rasanya pagi tue coz papa actually ajak g maidin rupa2nya nak beli coklat tue rupanyer...bestnyer. Coklat ni ader 6 perisa kat dalamnya...thank u yang...


nilah coklatnyer...yummilicios

orang yang dapat suprise(i lah tue)

breakfast cum lunch...terbanyak masaklah hari tue..

nasi hari terpaksa masak ngan dapur gas coz tak tahulah ngan aku..mereng ker aper g basuh cooker rice ngan sabun actually sebab kotor sangat since masak nasi lemak hari tue..hubby geleng jer lah kepala. Cakap benda letrik maner leh basuh..ntahler dah kotor sangat.

Aktiviti hari minggu

hari sabtue..


pagi tak g maner2 coz hubby keje sampai kul 5, tapi petang tue hubby ajak g maidin usj. Ntah ngaper nak g sana, katanya sajer jer jalan2. Dengar kata ada sale anakku gak kat situ kan so excited nak cari baju fawwaz walaupun gaji tak masuk pun lagi..jalan2 sampai penat. Mula2 makan kat foodcourt dier n makan sekali kat situ..makan pun gilir2 gak coz fawwaz tak "behave". Nak gak orang accompany dier. Bagi dier duduk atas babychair pun dier still nak turun merangkak. adoilah..fenin dibuatnyer. Tapi dengan jayanya akhirnya leh makan gak.



tengok tue..bagi toys pun dier nak campak



dah tahap takleh sabar ni..



terpaksalah bagi aper yang patut kan


lepas pusing2 satu maidin, lepaklah jap kat tempat permainan, si fawwaz ni yang takleh tengok kete lately terus menjerit "car", oh rupanyer nak naik kete ferrari mainan tue. pandai plak dier pulas stereng tue..yelah dah praktis ngan kete papa dier.



budak sebelah tue dah penat tgu turn nak pegang stereng gak..takde chance lah

tengok tue..orang tangkap gambar pun tak sedar..

jomlah balik bang...*arrrrgggg..gggrrrrr(tak nak balik, mama)

papa yang sabar layan karenah anaknya...

lama gak dok kat situ..nak wat camner. si fawwaz ni tak nak lepas stereng kete ferarri tue..akhirnya terpaksa guna kuasa veto gak kan..kalau tak mahu nyer dier dok kat situ sampai pagi...

Cam muka sape ek..

pernah tak kita terfikir yang muka anak kita ikut muka kita ker atau muka suami kite masa kita kecik2 dulu...so semalam aku telah berargue ngan my hubby, fawwaz ni ikut muka sape masa kecik2. Rasanya cam ikut mama dier tapi papa dier pun tak nak kalah kata anak dier ikut muka dier. Ape2 pun anak kami adalah tanda cinta kami, so soal ikut saper tue tak kisahlah. Cuma kata orang kalau anak lelaki elok ikut muka emaknya barulah sejuk..ntahlah. Semuanya rezeki dari Allah kan. Tak bleh nak percaya 100% gak. ok, mari kite tengok muka fawwaz ikut muka mama nya ke papanyer...

ok ni wajah papa dier masa kecik..comel kan.

ni plak gambar mama dier masa kecik...

ni plak anak kami..

Friday, March 28, 2008

Get bz



haloo...hari ni dah jumaat. i thought semalam dah jumaat coz im too tired and exhausted ngan workload yang tak sudah-sudah. Nasiblah kalau dah keje ngan cina ni. Tapi yang bagusnyer alot of thing can learn and it is good for experience dan ader jer yang boleh ditambah dalam resume. Tapi letih sangat dan penat otak coz kena belajar benda yang macam bodoh2 jer nak buat. sometimes ader gak terfikir camnerlah bleh graduate tapi benda camni tak leh settle. Macam pernah belajar tapi in real life takleh nak apply.
So kena refer balik all books n additional my boss punyer book yang bertimbun2 tue. bos pun(mr ho) tak kerek coz benda-benda remeh yang aku tak ingat pun dier ajar balik. thanks to my boss. nilah keadaan meja aku sepanjang minggu ni, tapi nak balik kemas semula tau..

Buku rujukan, BS(Brotish standard), catalog giant bile dah rasa boring sangat..





lunch hour tadi g makan spagetti kat same place tue..ala lupa lah plak namanya something like home cottage ke ape ke #dah lupa#. so sebab ader promosi ngan ice lemon tea so i just take it n my friend just makan roti yang jual kat situ jugaklah..dier nak jaga badan. Memulanya sangat excitedlah nak makan since me tak breakfast today. but dier dah letak kat meja, somthing smell like v*mit tau. rupa2nyer spagetti tue..yuk. Tapi bau jer teribble tapi rasa boleh tahanlah..takpelah dah mahal kan so kena habiskan gaklah. Tapi perut rasa tak selesa lepas tue.
esok ingat nak ajak hubby g survey baby chair ngan walking acticity toys untuk fawwaz. since dier cam nak berjalan tapi takut nak berdiri without standing ngan something. so toys tue beside boleh tekan2 tapi boleh buat dier belajar berjalan..sebulan lagi nak first birthday dier..tak sabar nak plan untuk first birthday fawwaz.

nilah spagetti yang bau ala-ala v*mit tue

Ada apa dengan ku???

salam semua...takder mood kebelakangan ni nak tulis blog. actually i dont have intresting story nak bagitahu dah..yelah rutin seharian..bangun pagi, hantar fawwaz , pegi keje, keje, balik keje, masak, tengok tv, tido. Nak melencong ke shopping complex pun tak sempat sangat minggu ni coz dapat new project yang kena design. Nak explore untuk interview sabtu ni pun tak sempat lagi..wish me luck kengkawan, kot2 dapatlah keje baru. Lagipun kalau dapat, tempat keje ni dekat sangat dengan rumah kite n quite big company. So kena prepare lebihlah sikit. Semalam pergi rumah kakak, lama tak g umah dier padahal umah bbsitter kite tak jauh ngan umah dier pun. Lagipun hubby dier baru balik dari iran, kotlah ader buah tangah(taklah mengharap sangat). Tapi suka g umah dier coz walaupun perbezaan umur jauh tapi dier pun leh bawak berbual lah kah,,since dier pun engineer so alot of engineer story can share with her. Pasal flash flood sampailah kemelut politik yang melanda "terengganu"(ntahler). Tapi yang terbaru, parlimen dah tetapkan menteri besar yang baru bukan haji idris. So shocked jugaklah. Tapi manelah tahukan mb yang baru ni better than himkan..we will see later. anyway dapat gaklah buah tangan dari iran..kacang pistachio ngan gula2 unik(kat sini takder tau). Thanks abang wie n kakngah..Diaorang terkejut tengok fawwaz coz besar sangat. Masa fawwaz kena diarrhoe n kena admittted hari tue kakak aku tuelah gak yang tolong uruskan segalanya since aku dah patah hati sangat dengan condition fawwaz sampaikan berfikir pun dah tak betul..macam tuelah agaknya perasaan ibu kite kalau kita sakit. So sejak aku dah jadi ibu ni..aku makin rapat with my mom bacause i know how she feel about her children kan. for my mom, dia dah kurang risau kat aku berbanding sebelum kahwin, mesti hari2 dier tepon untuk tanya keadaan aku kat sini since jauh darinya kan..yang dia risaukan sekarang about mysister n my youngest brother. kalau dulu, time aku dating mesti dier tepon, cam ader instinct gitu. Dier takut yang my hubby wat macam2 kat aku yelah..my mother leh lah dikatakan religious n warak gak orangnya. Tapi biler dier kenal my hubby, dier confident yang he can make me happy n can take care of me . Yelah kiranya aku ni anak pompuan yang dier boleh bawak berbual compare ngan my sister yang lain. so over protected sikit. seingat aku, kalau nak lintas jalan pun mesti dier pegang tangan kami takut kena langgar kete katanya..i miss u mum. Lama dah tak balik kampung, dahlah CNY hari tue tak balik, election pun tak balik. Rindu ngan masakan my mum yang superb tue. Ape kata amik cuti n balik kg. Please boss..i need break.

Thursday, March 27, 2008

hilang semuanyer...warrgh.

tulah gatal tangan sangat..nak masukkan template baru..last semua hilang...takder masa nak update...nanti ek...

SO LAZY TO UPDATE

LAZY..LAZY..GET BORED..BORING...GAGAGAGA.... malas nak update but addicted to write blog lately..currently get things to do..need to design for new factory..ala lupa lagi nak bring gambar masa peknen lu...maybe next week.chow everyone.

Wednesday, March 26, 2008

Me n My Hubby Sayang

salam semua...hari ni memula masuk ofis terus tengok tv3 lu coz astro takleh tengok kat rumah..sim card failed kot. Lepas tengok buletin utama godek2 gaklah rancangan lain..tertengoklah citer "vice versa". Best n kelakar citer ni..citer suami isteri. Ader gaklah part 2 yang sama cam kat diriku..yelah im career woman too.so must divide my life into many parts like keje,suami n also untuk anak . But my husband tak macam fahrin kat dalam citer tue..tak memahami. My husband know yang aku pun berkerja gak, so he tak kisah kalau aku penat n tak masak malah dier yang tawarkan diri untuk masak. He also bukan yang jenis lepak ngan kawan tengok bola ker, mengumpat kat isteri ker n thank god he do not like watching football. macam pagi tadi, he make breakfast for me, saper yang sempat wat breakfastlah dululakan..because biler dah dua2 bekerja ni knalah faham. My husband is so sweet tau. Thank to Allah coz i get him..bukan nak puji tapi memang suami aku baik sangat. Memang ader gaduh2 tapi gaduh tue kan proses kita kenal pasangan kita.

nilah breakfast my husband make for me..simple but delicious too.

last night, me n my husband candle light dinner kat rumah..candle light dinner lah sangat. actually my baby takleh tido kalau lampu terpasang so nak bagi dier tido cepat kena padam lampu..but he refuse to sleep early last night..finally tido gaklah lepas bergilir2 mendodoikan dier. Nasib baik masa tue dah siap masak( lauk simple jerlah)..me masak ikan singgang(fish soup) n sayur goreng tapi still leh dikatakan dinner gaklah kan. So my hubby suggest untuk letak lilin masa makan..beria dia cari lilin. so nilah hasilnya..

me, my hubby n lauk pauk..sedap.

candle letak atas mug jer..jadilah..

love so much..

Tuesday, March 25, 2008

Gagal lagi...help me..im coffee addicted

semekum...camner ni. Since pagi lagi aku tahan diri agar dont drink a caffein..stay away from coffee. Tapi akhirnya petang ni dah tak tahan..akhirnya minum gak..gagal. Bukan tak bleh minum tapi ader yang cakap coffee ni leh wat baby kembung since my son kan breast feeding kan..betul ker? Please give me an advice. coffee also not good for ur health but nak wat camner..dah masuk perut dah..lega. aku lebih suka minum coffee rather than tea. Kena kuat kan diri lagi for fawwaz..nanti fawwaz kembung.dahlah perut dier tue masalah ckit. tomorrow kalau tak bz cam hari ni nak citer pasal pengalaman ngandung lah since ader terbaca kat satu blog yang citerkan pengalaman preggie dier..well my experience is quite intresting when preggie..tgu ek..nak upload some picture also masa preggie. ader orang kata kalau ngandung anak laki mesti cantik masa preggie coz kalau ngandung anak pompuan..anak dierr dah curi kecantikkan mak dier. Tapi masa ngandungkan fawwaz memang suka berhias sangat. nanti ek. chow...

fawwaz 10 bulan 2 minggu...big boy already


How your baby's growing:At this age, your baby can sit confidently and may even walk while holding onto furniture, possibly letting go momentarily and standing without support. She'll take steps when held in a walking position and may attempt to scoop up a toy while she's standing, too.Those magical first steps toward independence — and lots more exercise for you! — are just around the corner, if they haven't arrived already. Most babies take their first steps sometime between 9 and 12 months and are walking well by the time they're 14 or 15 months old.
gambar fawwaz 10 bulan....dier dah able.
> stand with suport kat sofa.
>suka bergambar sangat..kalau dah nampak flash tue mesti senyum sampai nampak gigi

>pandai sebut certain words like "car",Mama n papa(but witout specific), Kipas, Gambar, dan all object he will called "buah"..i dunno why

> suka iklan tv3 n asro ceria..maybe ader kids n with bright colour like his toys.

>Dah mula faham ape yang dikata..like when i sing lagu "10 little indian boy"..dia akan tunjuk 10 jari macam i ajar kat dier.

> Pandai kejut me n my hubby supaya bangun pagi(he wake at 6.00 a.m)

>bile bangun pagi dier tahu nak cari i kat bilik kalau i takder beside him.

>sangat adorable..n friendly..semua orang nak tegur especially girl lah kan( genetik papa)

>dah ader 6 batang gigi...cepat tul tumbuh.
>suka dengar azan dan suka dengar i baca quran.
>ralit kalau tengok papa dier solat...tergamam.


dah besar dah anak mama ni yer



nak tunjuk gigi besar..



able to sit by himself..dengan ratib lailahailallah



suka tersenyum kambing...cute

tengok tue..mesti senyum kalau tahu nak amik gambar(ni mesti genetik mama ni

masa ni tengah dengki coz i riba baby mala...terus cari papa

moga jadi anak solehah yer sayang...

So much story want tu update...


salam semua...semalam banyak sangat aktiviti yang best yang berlaku dalam hidup..yesterday, aku kuar g site kat klang. walaupun letih but another knowledge n new project that i will handle, now my company will design new factory for the ceramic factory at kapar klang. Yang bestnya tempat ni macam kampung that remain me my hometown(saya orang kg tau!). Tengah tinjau site pun sempat lagi bergambar sorang2..without my bos ok.because he too bz exploring the site, bukan cam engineer dier yang giler bergambar..

tak suka ar gambar ni..tudung tak cantik.

sampai rumah lebih kurang kul 7, sian fawwaz tgu lama mama yer kat rumah mak ani. Balik rumah dah penat nak masak kan. so my hubby sayang terus ajak eat out.hahaha..best. ooo..lupa lak nak upload gambar fawwaz ngan new hairstyle dier kan..ok tengok kat bawah.i nak upload gambar dier banyak coz dier dah 10 bulan 2 mgu..nanti nak update ape yang dier dah able masa 10 bulan ni..


tengok tue..kalau nampak kamera ready jer nak bergambar



with new hairstyle nyer..botak.


gambar kat atas tue tengah tgu hubby g kuarkan duit kat bank. Takder papa dier, fawwaz plak take over stereng tue. i dunno, lately dier suka sangat ngan stereng tue..n then kiteorang g makan kat open air. makanan dier pun agak sedaplah. gilir2 makan ok sebab babychair takder. So Hubby makan lu coz dier makan cepat. Masa ngan aku dier ok jer sebab ader kucing, fawwaz pun suka sangat kat kucing tau. Kalau nampak kucing( bersepah kat kawasan rumah) mesti dier cakap "miaow" tapi versi dierlah kan..after that hubby plak yang jaga fawwaz, sempatlah amik gambar papa n lovely son dier ni..sweet tengok dua orang ni. Sekarang ni kalau takder mama pun takper coz ader papa dier kan..sob..sob...nak tido ker, nak main ker mesti nak papa kan...kalau nak nenen barulah cari mama. Sebab aper, papa dier cakap lemah lembut jer ngan dier..mama plak, sendiri mau ingatlah kan..hai fawwaz sayang.


tengok tue tengah senyum kat semua orang lah tue..what a charming fawwaz we have

balik tue plak..g umah kawan hubby. Bini dier dah bawak baby dier( 3 month) kat sini. Bini dier, Mala dah cam kawan baik dah. Masa dier balik beranak, bosannyer hidup. Kalau tak tiap mgu mesti ader bendanyer nak bergossip a.k.a mengumpat haha...nilah baby dier..nama tak ingat tapi kene panggil " adik", coz spesis fawwaz gak nama tak sesuai..baguslah tue. Fawwaz ni "abang" anak dieorang tue "adik"..Fawwaz dah ader kawan lah.

ni masa tengah tido masa kiteorang datang..kecik jer kan compare ngan fawwaz

sorry ek mama wan kacau adik k..dah sedar dah..tomeinyer!!!!

Monday, March 24, 2008

Lawatan" bakal adik ipar "yang tak jadi

salam..hari isnin yang blues buat aku. Ntahler2 pagi dah sleepy sangat. Bos plak tak masuk lagi so..updatekan blog lu. Hari sabtue hari tue aku didatangi bekas ex-boyfriend my sister..mm.baba namanya. Ngaper dipanggil baba, i dunno either. Sedih tengok kat dier, tapi actually he look fine n happy walau pun dier ader gak luah perasaan yang dier still cannot forget my sister. aku pun tak tahu ngaperlah my sister leh melukakan insan yang baik cam baba..so daripada jadi boyfriend my sister now he become my adik angkat. He said yang dier rindukan my son, fawwaz but i know yang dier nak tahu perkembangan my sister actually. My sister ni sekarang keje kat jb..keje kat sime darby. Dier ngan guy ni bercinta since belajar sama2 kat kuittho for 3 years..n then entah ape setanlah yang merasuk kat my sister ni sampaikan dier nak putus ngan baba. After that dier couple ngan chinese guy yang memang mati2 kata nak convert islam kan..alih2 clash gak. Lepas tue ngan sama ofis mate dier yang bleh tahan hensem gaklah( cam mas aji dalam mutiara hati) dah bawak jumpa my parent dah..alih2 clash gak masa mengundi hari tue. aku kesian actually ngan my sister tue..i think she very success in her career but in love..she is pethetic lover. Ok..berbalik ngan baba ni..korek2 punyer korek, my sister contact balik ngan guy ni..dah jadi kawan balik kot. tapi hopefully diaorang akan bersama semula, coz i think nobody can love my sister better than baba. Tapi bolehkah ape yang my sister buat kat dier dapat dilupakan begitu jer...biarlah masa yang menentukan. Lupa lak nak bawak kabel hp..coz nak upload gambar fawwaz ngan rambut barunyer...cute sangat..n he already 10 month 1 week..dah besar dah anak teruna ku. I love him..always miss his smile n the way he make me laugh...oh my fawwaz,mama love u.

makna nama aku sebenarnyer...

What Rohaiza Means
You are wild, crazy, and a huge rebel. You're always up to something.
You have a ton of energy, and most people can't handle you. You're very intense.
You definitely are a handful, and you're likely to get in trouble. But your kind of trouble is a lot of fun.

You are well rounded, with a complete perspective on life.
You are solid and dependable. You are loyal, and people can count on you.
At times, you can be a bit too serious. You tend to put too much pressure on yourself.

You are truly an original person. You have amazing ideas, and the power to carry them out.
Success comes rather easily for you... especially in business and academia.
Some people find you to be selfish and a bit overbearing. You're a strong person.

You are usually the best at everything ... you strive for perfection.
You are confident, authoritative, and aggressive.
You have the classic "Type A" personality.

You tend to be pretty tightly wound. It's easy to get you excited... which can be a good or bad thing.
You have a lot of enthusiasm, but it fades rather quickly. You don't stick with any one thing for very long.
You have the drive to accomplish a lot in a short amount of time. Your biggest problem is making sure you finish the projects you start.

You are incredibly wise and perceptive. You have a lot of life experience.
You are a natural peacemaker, and you are especially good at helping others get along.
But keeping the peace in your own life is not easy. You see things very differently, and it's hard to get you to budge.

Friday, March 21, 2008

update..update...update..

21/3/2008

lepas dah banyak dah tulis blog rupanyer tarikh blog ni salah ek..hampagas..ngaper ek lewat sehari dong tarikhnya..tak betul.oh ye!kata nak update pasal tragedi laksa n business opportunity kan

i)Tragedi laksa...hoho
Sebenarnye laksa yang aku wat tue menjadi dan sangat menjilat buku lali(husband aku yang cakaplah) tapi agak cair kot sebab tak cukup ikan..sebelum ni guna perencah maggi yang asam laksa tue..tapi ni nak wat cara tradisional lak plak. beria bagailah membeli alat2 laksa tue..dan akhirnya sampai kemalam kiteorang makan laksa..nasib baik suami memang tak cerewet ngan makan..dan laksa ni favourite dier gak. Kalau wat cara yang tradisional ni agak leceh dan makan masa kot...takperlah. Bile lagi nak bagi suami air tangan sendiri kan?..Masa wat laksa ni..sempat lagi borak2 ngan hubby tentang kahwin dua..hahaha. Sajer jer tanya kan pendapat dier.

aku: Kalau papa, papa nak tak kahwin dua ni..
hubby:tak nak lah..menyusahkan hidup jer...seorang cukuplah.
aku: Kalau papa kaya dan mampu nak tak kahwin dua( soalan menguji ni)
hubby: tak pasti lagi
aku: ape!!!!!(nyaris tak jadi masak laksa)...tak pasti yer...

nyesal plak tanyakan..last2 kan dah jadi fikir macam2. takleh bayanglah kalau hubby kahwin dua..memang tak suka berkongsi. Insya-Allah kalaulah terjadi benda tue kat aku, aku rela hidup sorang. biar lah dier nak hidup ngan isteri baru dierkan(amat emosional saat ini). Yang penting anak biar ngan aku...nauzubillah. Layan emosi jap.mesti korang nyampahkan kan..lantaklah blog haku..suka hati laki sebelah mak sedara hakulah nak tulis ape2 pun kan...(jangan marah ek...)

2) business opportunity
ok..yang ni baru nak cuba sebenarnya. adelah member hubby aku ni( member sekolah rendah), promote lah satu business ni.Mesti korang pernah dengar kan pasal HAI-O kan..kalau tak pernah pun takpelah. so malam semalam around kul 9 kiteorang attend talk dier kat taipan tue..angkut sekali ngan fawwaz. Nasib baik fawwaz ni "very good boy", tak nangis pun. Orang lain pun ader gak bawak anak..so korang bayangkanlah kan kalau talk tue mesti bising kan..abis baby dieorang tue ade yang nangis..tapi fawwaz relax jer. Siap semua makcik2 kat situ suka kat dier..tapi sebab fawwaz pun tak berapa sihat dan sebelum tue kena suap ubat batuk..so akhirnya dier tertido ngan papa dier.(suka tengok 2 orang bestfren ni).Talk tue habis aroud 12 gaklah..so sampailah aroud 12.30. Setakat ni hubby yang join lu..so kalau kena cara n ape yang dieorang cakap tue betul..bertambahlah ckit rezeki kiteorang. Bukan ape, rezeki sekarang ni dah cukup sebenarnya, tapi ape salahnyer kan kalau nak cuba...go hubby. Mama akan sokong papa dari belakang.

Hari maulidur rasul...

salam semua...semalam saya cuti so..masak2 ngan hubby kat rumah jer. Hubby ajak keluarlah nak jalan2 kan tapi sebab aku sangat malas nak keluar semalam,jadi main ngan fawwaz jer sambil tengok sambutan maulidur rasul kat tv. Seharian rumah berkumandang ngan selawat nabi..percaya atau tak kul 3 baru aku tukar stesen tue pun nak tengok csi yang terlepas malam tue. tak tahu nak cakap aper dah..coz bos baru tepon bagi kej yang kena siapkan..so nantilah biler ader masa nanti,update ckit lagi..nak citer pasal tragedi laksa n business oportunity yang kiteorang attend semalam n ape yang telah terjadi..bye,chow cin cau.

Wednesday, March 19, 2008

I LOVE MY JOB


cam kelakar jer ngan shout out tue.tapi aku memang dah mula sukakan kerja aku nie, memang betul kata orang kan,"tak kenal maka tak centa"..ha gitu. Suka biler dapat kuar travel ngan kete ke sana ke sini, ke authority n last2 ke shopping complex(hahaha..selalu menyimpang). Boss pun bagi sepenuh kepercayaan kan..ape lagi. Tapi bila malam mulalah sakit kaki coz seharian dok tekan minyak kan(gear manual lah katakan). Hari ni ader lunch lagi ngan S.F(gelaran single father antara aku n alin). Camnerlah nak mengelak ni, tapi sebab ader kerja kan..tapi...ntah malaslah. Meluat pun ader tapi bos dah bagi tanggungjawab kan. "kuatkan semangat". Ni pun tengah mencari identiti sendiri or "trademark" untuk blog aku ni. Ok, Mulai sekarang dengan rasminya saya menggunakan tulisan dan warna ini untuk blog saya.."hak cipta terpelihara". Bukan leh caya ngan aku nu..karang tukar lagi. Aku ni jenis yang cepat bosan..takperlah.we will see. for kawan2 yang nak kurus tue, takyahlah..cantik tau orang chubby ni.serius.Yang penting jadi diri sendiri k. Aku pun camtue dulu, tapi since im still breastfeeding kan,so aku memang tak diet sekarang ni. Tak takut gemuk coz setiap kali B.f, 500 kalori akan terbakar..so para ibu, wake up.b.f anakmu..chewah. anyway selamat menyambut maulidur rasul for everyone. Esok nak masak2 ngan hubby...Cadangnya nak masak laksa penang.
bestnyer kenangan ni...

my heart...segala2 bagi ku. dulu, kini dan selamnya(TRUE LOVE NEVER RUN SMOOTH)

Tuesday, March 18, 2008

Hari ini yang besh!

hari ni sangatlah best kan..coz aku dah dapat kad pengenalan ku yang baru..hahaha. Ni nak show off ckitlah,susah bangat takder kad pengenalan ni. Semua urusan tergendala. Hari ni lepas amik jer kad pengenalan,terus amik gambar lu...n jugak nak post lagi gambar swimming ngan fawwaz kat rumah alin. Ni baru ader mood ckit nak citer masa lepak n tido kat umah alin. Sajer jerlah,lama dah tak jumpa dier. Hari yang sama aku g umah alin, Aida(pun dah ader anak gak, tapi lupa nak amik gambar anak dier tau) ader gak..anak dier nama ADAM AKASHAH(betul ker ejaannya nie..sori yer aida kalau salah) dah pun umur 5 bulan. Tak sangka ek,kawak2 pun dah anak. Anak dier diam jer berbanding ngan anak aku yang sangat aktif...ingat petang tue nak g berenang,sekali hujan. So malam tue kuar ker Sunway Pyramid for makan..n pagi esoknyer baru g swimming..alin thanks ek..best sangat lepak ngan ko...nanti kiter lepak lagi k. Tapi yang tak bestnyer..balik jer dari rumah alin sakit perut kena cirit birit..warghhh..tapi dah baik dah..Alhamdulillah.
Me n abang(Fawwaz)

gagagaga






hari ni sebelum membzkan diri,aku nak updatekan blog aku yang ala2 nak bersawang ni...memang diakui kerja makin sibuk dan my job not boring anymore because i already have goal to achieve it.yesterday,kena cirit birit,tak tahulah salah makan aper kan..tapi aku terharu ngan pergorbanan yang dutunjukkan oleh suamiku,kerana malam yang kena tue, dierlah yang bersekang mata menjaga anak kami.walaupun dier tak der pengalaman sangat nak jaga dua orang sekaligus tapi aku kagum dengan semangatnya,sebelum ni aku memandang rendah ngan kemampuan dier terhadap tanggungjawabnya sebagai suami dan bapa..tapi dugaan sakit yang aku hadapi menunjukkan suamiku adalah suami yang terbaik di dunia...(betul tak tipu)...malas dah nak tulis cuma nak upload gambar aku g berenang ngan fawwaz kat rumah alin..seronok sangat...hahah..chow ek.lepas ni nak kena kuar lagi.

Tuesday, March 11, 2008

mmmmm.....Dilemma

hari ni saya masuk lewat kat ofis..actually tak bestlah guna saya,cam rasa ayu jer.tukar aku key mulai sekarang....ok ok semula.hari ni aku masuk lewat ckit kat ofis,hari ni g shah alam jumpa dr fauzan(client) untuk dapatkan signature dier. nak approved drawinglah ni.dalam masa borak ngan dier..dier ader gak bagi nasihat supaya jaga anak elok2.of courselah dier tanya lu ader anak ke tak kan? dr tue actually lecturer kan..so kalau lecturer faham2 jerlah,kiter pun kena lecture.dia ader nasihat aku supaya bagi susu ibu kat anak,jangan selalu gaduh2 ngan suami..tapi yang sebenarnya aku masih give my son breastmilk sampai sekarang.bersyukur sangat coz Allah still bagi aku kemampuan untuk bagi anakku susu ibu yang tak kering2 sampai sekarang.Rasulullah pun cakap kalau bleh bagi susu kat anak sampai 2 tahun dan tuelah azam aku untuk menyusukan abang sampai 2 tahun..kkk stop2.dah citer pasal susu badan. Dier gak ader citer kalau leh..jangan selalu gaduh depan anak coz akan bagi effect kt dier..mmm.
hari tue pernah citer kan yang aku jumpa single father yang nasihat berbagai camner nak jaga hati suamilah..apelah..last2 dier plak yang nak menggatal ngan aku.nilah kalau katanya lelaki memang takleh nak caya.adoilah..tak layan kang dikatanya sombong..tapi truely my taste bukan lelaki yang berumur..tak suka coz aku bukan yang jenis matured n nak serius2.single father ni umurnya 40 tahun ni...haha penah dengar tak "man live begin at 40th". Benci tau.guys..please give me an advice how to avoid this person.kalau bleh jangan lah hubby terbaca..tapi hubby baca...i got to explained to him.
Semalam best sangat coz balik keje sama2 ngan hubby..masak sama2 basuh pinggan sama2, rumah dalam keadaan bersih..huh cannot stand with messy house.lagi berserabut otak.abang plak tido sampai ke pagi. so we all watching tv together...spend value time together..believe me bila dah ada anak..kalau dapat peluang bersama ngan suami tulah yang paling berharga.pagi ni,hubby tergelak lagi biler saya mintak izin ngannya nak g keje..biarlah....ni nasihat dari si single father tue gak...

satu lagi nak post lagu ni..currently suka dengar dan dah jadi ringtone handset dah...check it out.

Monday, March 10, 2008

Hari minggu yang sedih dan happy.......

salam semua.....hari minggu hari tue lepak saja kat rumah ngan masak2 ngan hubby.tapi sebelum tue ada krisis besar ngan hubby sayang pasal dier nak balik ngundi n nak tinggalkan saya ngan 'abang'.pengundi-pengundi kat terengganu dapat tiket free kalau diaorang nak balik,so hubby maybe tak pernah mengundi berkeras gak nak balik walaupun saya berat hati nak bagi balik.walaupun saya ugut nak kuar dari rumah kalau dier balik malam tue, dier tetap berkeras.maybe tuhan masih sayangkan hubungan kami ni, alkisahnya bas yang patut hubby naik dah bertolak awal..hahaha padan muka. Dier pun call saya.





hubby:sayang,bas dah bertolak dah.takleh nak balik


saya:(gelak dalam hati dulu sambil kontrol nak marah)..padan muka papa,pastue jangan balik,tido jer kat situ,maner tahu ader bas lainkan(memang nak marah sangat).mama kat rumah alin ni.


hubby:hah,ngaper g umah alin.


saya:habis ingat papa jer leh kuar umah....orang dah tak nak balik dah kat umah tue...(hahahaha)


hubby:janganlah...ayang balik ek.





lepas tue hubby saya tepon kawan saya si alin tue untuk mengkomfirmakan saya kat situ..alin pun blurlah tak tahu ape2 pasal krisis kami. saya pun tepon alin..alin pun dah syak yang kami ader krisis.hubby pun smpai kat rumah.maka sesi pujuk memujuk pun bermula,ntahla saya terasa sangat kali ni tapi saya takleh nak marah hubby lama2,coz malam tue seluruh rumah,pinggan mangkuk,kain baju dier uruskan(nak tagih simpati lah konon)..hubby saya kalau gaduh memang automatik dier akan jadi rajin yang teramat. Jadi kami pun berdamai balik,dier janji takkan wat lagi camtue(so please take it as promise ek).





hari ahad,kami masak-masak.kali ni saya nak try wat nasi lemak,coz hubby pun cam mengidam nak makan nasi lemak,nasib baik percubaan pertama berjaya dan saya sangat gembira coz nasi lemak saya mendapat pujian dari hubby(double thumb up)..yippi.



tengoklah hubby saya yang bersemangat makan nasi lemak versi saya..ha
lepas tue ader video kelakar antara hubby saya ngan anaknya yang sempat saya rakam...check it out


video

Friday, March 7, 2008

rasa ngantuknya hari ni...semalam abang wat perangai tak nak tido dier lagi.kul 4 pagi dier kejutkan mama dan papa dier ni suh main ngan dier..dahlah keje pagi ni, so dengan baik hati hubby saya yang baik hati menawarkan diri untuk jaga anak kesayangannya.bayangkan dari kul 4 pagi sampai kul 7 dier layan anak dier tue.saya sangat mengantuk masa tue,dan rasa nak marah pun ada tapi nasib baik ada hubby yang baik hati...thanks papa.saya memang kalau tak cukup tido saya akan jadi seorang yang moody.hubby faham sangat dengan perangai saya.nak wat camner ader anak kecik camnilah dugaannya.dierlah racun,dierlah penawar....nak wat keje pun takder mood sebab ngantuk.so ngadap blog lu,update kan aper yang perlu. sedihlah takleh balik ngundi kat kampung coz rasa serba salah kat boss.saya dah amik cuti banyak dah hari tue masa abang sakit.Yang bestnya dier still bagi gaji penuh kat saya walau saya cuti dekat 2 mgu.so orang berbudi tue kiterl kenalah berbahasa.camnerlah mengundi esok ek,rasanya nak g round shah alam sok,tengok keadaan ngundi kat sini.kalau kat kg,rasa ayah dan mak mertua saya yang memang orang kuat parti mesti sibuk.....rindunya kat mereka.kat kampung.
ni video saya ajar anak saya nyanyi dont cha..masa dalam kete dier cakap tau dont cha.tapi bile kat dalam video tiba-tiba dier malulak..terpaksa saya yang nyanyi dont cha beberapa kali.hahahaha
video

Thursday, March 6, 2008

thank u......

semalam 5/3/2008- saya kena out hari ni,keje makin bz sekarang tapi saya sangat happy coz saya suka kerja kat luar kerana saya bleh round2 n singgah kat mana2 cuci mata sebelum masuk ofis.kul 3.00 ptg saya ader appointment ngan encik fauzi(draughmant client) nak discuss pasal kerjalah....mulanya saya sangat geram kerana terpaksa pusing bandar klang coz tak jumpa ofis dier yang tah mana2 ntah.tapi akhirnya we decide jumpa kat shopping complex yang berdekatan...saya dah naik angin(saya mudah naik angin kalau saya lapar). saya memang tak lunch lagi masa tue,so nasib baik dier treat mcd(my favourite so do my hubby sayang).lepas discuss pasal kerja,kiteorang borak pasal diri masing2.rupanya dier ni single father....ayoyoyo...ni yang malas nih tapi i kagum dengan dier yang bleh handle anak dier yang 4 orang semuanya. dier aderlah citer ckit pasal dirinya,ngaper dier divorce ngan wife dier n so on,i pun malas nak masuk dalam otak memulanya...coz saya rasa dier cam nak tackle saya jer.so saya dengan ikhlas cakap yang saya dah kahwin n dah ader anak sebelum dier mula tunjuk interest kat saya.tapi yang buat saya tersedar..ialah ape sebenarnya insan yang bernama suami ni inginkan dari isterinya....kadang2 saya terlupa benda-benda remeh tersebut terutama biler saya dah ader anak sekarang. Kadang-kadang saya terlupa yang suami saya pun insan biasa yang perlukan perhatian dari saya...yelah sejak ader anak ni tumpuan saya hanyalah anak saya.boleh dikatakan terbalik dah kehidupan saya sekarang ni,sepatutnya saya yang kena menghidangkan air setiap kali suami saya balik..tapi sebaliknya suami saya plak yang wat air kat saya biler tengok saya baru balik dari keje(suami saya kerja malam mgu ni). Saya juga terlupa untuk meminta maaf dan meminta izin dari hubby biler nak g kerja...sepatutnya saya kena buat tue semua.bukan saja peluk cium dan salam tapi saya kena mintak izin untuk bekerja darinya.mulanya saya fikir..alah rumahtangga dier pun tak kekal nak nasihat kiter plak,tapi akhirnya saya sedar banyak benda yang saya abaikan.mungkin tuhan duga saya dengan macam2 dugaan untuk menyedarkan saya untuk saya jadi yang lebih baik selepas ni. saya banyak menyakitkan hati suami saya..mungkin betul kata en fauzi,saya rasa bangga dengan title bekerja saya sehingga kadang2 saya terfikir tanpa suami saya,saya bleh hidup kerana saya mampu menyara diri saya sendiri.bagus gak sebenarnya berkawan dengan orang yang banyak pengalaman hidup ni,nak2 dier pernah mengalami peristiwa pahit dalam hidupnya.

so pagi ni aku berazam untuk ubah hidup saya...suami saya adalah segalanya bagi saya sekarang.pagi ni buat pertama kalinya,selepas memeluk,mencium dan menyalaminya saya meminta maaf dan meminta izin darinya untuk pergi bekerja..air pun saya buat untuknya.mulanya dier tergelak dengan perangai saya pada pagi ni tapi akan saya terangkan padanya kenapa saya berubah...INILAH CARA YANG BETUL YANG HARUS SAYA LAKUKAN TERHADAP SUAMI SAYA...YA ALLAH KUATKAN SEMANGAT SAYA UNTUK TERUS BERUBAH KEPADA YANG LEBIH BAIK.

Hari-hari yang kutinggalkan......



salam...hari ni baru berpeluang nak updatekan blog selepas lebih kurang seminngu internet kat ofis ni problem,biasalah boss yang suka berjimat n berotak engineer dier tak kisah sangat dengan benda-benda ni semua.mgu lepas ialah mgu yang memenatkan,mengecewakan,penuh dengan dugaan dan semuanya complete untuk aku jadikan pengajaran dalam hidupku...




tak best rasanya kalau tulis sajer kalau tak masukkan sekali gambar-gambar peristiwa yang terjadi,alkisah bermulanya ceritera mama fawwaz dan mrs faizal ni.




hari isnin 25/2/2008...7.00 a.m saya rasa fawwaz sakit semula coz dier muntah balik,kenapalah anakku ni,tak habis2 sakit.so saya mendecidekan diri telefon dier punya babysitter(mak ani) untuk amik telefon kak tipah(akak yang pandai pasal masalah budak2 ni),dalam hati saya berdoa agar kaktipah boleh membantu saya untuk mengubat anak saya.nasib baik dier ada kat rumah,so saya berbincang dengan hubby camner kan..saya dah banyak cuti so saya cannot make it untuk kali ini..so nasib baik hubby saya yang baik tue sanggup nak bawak anak saya tue kat rumah kaktipah...tapi dier kena hantar saya dulu kat ofis,walaupun saya bimbang dengan "nyawa" saya tue,tapi saya kena gagahkan diri untuk bekerja.petang tue hubby citer yang kaktipah kata anak saya tak sesuai nama..tue sebab dier selalu sakit...nama fawwaz tue berat bagi dirinya.so dier menyarankan untuk saya dan suami tukar nama panggilan...tapi saya lega coz anak saya dah bleh tersenyum semula.

ni masa dier kena sakit petang tue...



rabu 27/2/2008-hari ni saya bawak anak saya yang saya tukar panggilan kepada "abang" ke klinik kat kelana jaya coz waktue appointment dier yang terlebih tarikhnya,lagi satu coz mr ho outsation ke kuantan,so saya memberanikan diri memonteng kerja n bawak anak saya monthly checkup walaupun dah terlebih tarikh...ramainya orang tapi saya tak rasa bosan coz hubby sayang ada teman.hari tue "abang" tak recover betul2 lagi so saya decide nak jumpa doktor.alhamdulillah berat dier yang turun sebelum ni dah naik dah..8.99 kg.hari tue down gler berat dier coz kena cirit-birit.walaupun dier still tak sihat tapi dier aktif dan nak bermain so maknanya dier ok ckit...abang....abang.petang tue gak aku ader interview(tak suka interview nih)


khamis 28/2/2008-hai abang-abang..lepas demam kena campak lah pulak..tapi nasib baik dier tak merengek sangat..hajatnya hari ahad nih nak g umah alin nak hang out ngan dier,terpaksa dibatalkan...bawak abang g klinik n doktor suruh bagi air kelapa kat dier supaya cepat sembuh...

ahad 2/3/2008-pagi tue g pasar bazarena kat shah alam...lama tul tak pegi pasar kat stadium tue.last pegi masa ngandung kat abang 7 bulan.tk der aper yang berubah.lepas tgal abang kat bibik,maka saya n hubby sayang g pasar,ingatkan nak cari baju baru kat abang...tapi cuaca panas,mood pun tak baper ok kalau panas2 nih so setiap lorong tue banyak yang skip.ader gaklah beli baju kat abang,hubby plak yang excited shopping.seluar jean sampai 2 helai dier rembat.biarlah dah lama dier tak shopping, asyik shopping kat mama jer kan. aku plak takder yang bekenan walaupun barang2 punya main banyak,biasanya kalau tempat2 camni nagan ramai orang mood nak menyopping pun hilang...check it out gambar kat bawah
gambar lepas kena campak...tak baik ckit

tuan besar.....