CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

My Life

Friday, March 21, 2008

update..update...update..

21/3/2008

lepas dah banyak dah tulis blog rupanyer tarikh blog ni salah ek..hampagas..ngaper ek lewat sehari dong tarikhnya..tak betul.oh ye!kata nak update pasal tragedi laksa n business opportunity kan

i)Tragedi laksa...hoho
Sebenarnye laksa yang aku wat tue menjadi dan sangat menjilat buku lali(husband aku yang cakaplah) tapi agak cair kot sebab tak cukup ikan..sebelum ni guna perencah maggi yang asam laksa tue..tapi ni nak wat cara tradisional lak plak. beria bagailah membeli alat2 laksa tue..dan akhirnya sampai kemalam kiteorang makan laksa..nasib baik suami memang tak cerewet ngan makan..dan laksa ni favourite dier gak. Kalau wat cara yang tradisional ni agak leceh dan makan masa kot...takperlah. Bile lagi nak bagi suami air tangan sendiri kan?..Masa wat laksa ni..sempat lagi borak2 ngan hubby tentang kahwin dua..hahaha. Sajer jer tanya kan pendapat dier.

aku: Kalau papa, papa nak tak kahwin dua ni..
hubby:tak nak lah..menyusahkan hidup jer...seorang cukuplah.
aku: Kalau papa kaya dan mampu nak tak kahwin dua( soalan menguji ni)
hubby: tak pasti lagi
aku: ape!!!!!(nyaris tak jadi masak laksa)...tak pasti yer...

nyesal plak tanyakan..last2 kan dah jadi fikir macam2. takleh bayanglah kalau hubby kahwin dua..memang tak suka berkongsi. Insya-Allah kalaulah terjadi benda tue kat aku, aku rela hidup sorang. biar lah dier nak hidup ngan isteri baru dierkan(amat emosional saat ini). Yang penting anak biar ngan aku...nauzubillah. Layan emosi jap.mesti korang nyampahkan kan..lantaklah blog haku..suka hati laki sebelah mak sedara hakulah nak tulis ape2 pun kan...(jangan marah ek...)

2) business opportunity
ok..yang ni baru nak cuba sebenarnya. adelah member hubby aku ni( member sekolah rendah), promote lah satu business ni.Mesti korang pernah dengar kan pasal HAI-O kan..kalau tak pernah pun takpelah. so malam semalam around kul 9 kiteorang attend talk dier kat taipan tue..angkut sekali ngan fawwaz. Nasib baik fawwaz ni "very good boy", tak nangis pun. Orang lain pun ader gak bawak anak..so korang bayangkanlah kan kalau talk tue mesti bising kan..abis baby dieorang tue ade yang nangis..tapi fawwaz relax jer. Siap semua makcik2 kat situ suka kat dier..tapi sebab fawwaz pun tak berapa sihat dan sebelum tue kena suap ubat batuk..so akhirnya dier tertido ngan papa dier.(suka tengok 2 orang bestfren ni).Talk tue habis aroud 12 gaklah..so sampailah aroud 12.30. Setakat ni hubby yang join lu..so kalau kena cara n ape yang dieorang cakap tue betul..bertambahlah ckit rezeki kiteorang. Bukan ape, rezeki sekarang ni dah cukup sebenarnya, tapi ape salahnyer kan kalau nak cuba...go hubby. Mama akan sokong papa dari belakang.

1 comment:

day_uyuna said...

laksa...hmmm..mesti sedap. nape tak amik gambar.. kalau ada gambar mesti lagi sedap..-tiba2 terasa lapar-