CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

My Life

Thursday, June 26, 2008

Poor My Manja

hari ni bos g seminar, so dapatlah bersenang-lenang ckit update blog..try menghabiskan masa2 terindah kat ofis ni since mgu depan dah kat ofis baru dah..i will miss u, jaya konsult and i can wait to start new phase at new office,

yesterday, my manja kena cirit-birit. walaupun he looks ok, tapi bawak gak g klinik, coz tak mahu kejadian lama berulang. nasib baik lepas makan ubat tahan cirit, dier terus tido, coz mak ani cakap yang dier refuse untuk tido, sebab selalu berak. Agaknyer keletihan kot. Pagi ni dier nampak ok.

me dah beli car seat yang baru coz nak usaha gak antar kat umah mak ani gak. so far so good. tapi tak tahulah leh bertahan sampai biler. Progress nak berjalan dier pun ok ckit, coz d dier leh jalan setapak ke hadapan, dan suka sangat berdiri dari merangkak sekarang ni..so its sound good to me. dier sangat aktif sekarang, tapi sangat manja.

last night, me n papa fawwaz banyak berbincang macam mana nak didik anak kami since dier dah umur setahun kan, so antara perkara yang kami bincangkan:

1)decide nak hantar nursery bile umur dier 2 tahun, coz satu bayaran dier dah reduce ckit and kedua nursery tue memang ader early education such as english, islamic.
2) will buy more education VCD and early education VCD to him.
3) tampal more alphabate and education stuff kat our room near his babycot, so he can learn from it everyday.
4)Nak biasakan lagi cara2 islam for him, such as baca doa masa makan, letak tempat yang dier boleh tengok kami solat dan nak biasakan ngan cara hidup islam.
5)nak ajar dier lakukan pekerjaan dengan tangan kanan, sebab sekarang ni tengok dier dah cenderung guna tangan kiri like his papa yang kidal.
6) tak nak gaduh depan fawwaz, kalau takleh tahan emosi gak, sms aper yang terasa. Kajian ader mengatakan banyak anak bermasalah bila ibu-bapa bergaduh depan anak.
7)ajar der pasal kasih sayang,
8) sebelum tido atau pegi keje mesti peluk dan cium fawwaz
9) peluk fawwaz paling kurang 7 kali sehari.
10) me sebagai mama pada fawwaz kena lebih cakap benda 2 yang baik coz my hubby said mulut nak tu doa.

ader lagi tapi tak ingat..will update later k.

4 comments:

fara mustapha said...

I n hubby pun selalu berbincang psl nak mendidik kyra mcmana tapi end up with berbalah....Si Bob tu mana penah nak kalah ngan I sekali...anyway...rindunyer nak tgk pics fawwas secara dekat...dan the latest....

wanza said...

i will update gambar fawwaz yang terbaru key...

Zuhaini said...

uish.. da bli carseat.. meh la.. nak nengok.. :)
hihi..
Alia punya car seat suda bersawang dalam bilik.. dia x soka duduk situ.. :(

Aleeya said...

hi ..lama tak nampak..he he semua okay kan..nak tengok gambo fawwazzzzzzzz, rindu sama dia