CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

My Life

Tuesday, February 26, 2008

papa n fawwaz buli mama....

bestfriend ever...baru jaga sehari dah takleh berenggang ngan papa...

kat klinik pun nak main gak

laparnya hari ni,pagi-pagi lagi kena g bomba coz ader discussion ngan authority n draughtman dari client.so far oklah,tapi draughtman ni cam nak eksen lak.bosan tul ngan orang yang nak tunjuk lagak camni.dahlah ngantuk coz fawwaz ajak main sampai kul 12...tak nak main karang.tapi badan dier pun agak panas..ngaper bulan ni fawwaz asyik sakit jer.risau tullah.dahlah tengah nak handle project ni.karang kalau selalu cuti,bos tak cayalah ngan kredibiliti aku ni.lepas g bomba,aku terus g interview kat kelana jaya as project engineer.ni satu lagi yang wat aku hangin...ngaperlah kaum lelaki ni tak percaya ngan kemampuan seorang wanita.aper dier ingatkan aku ni kulit putih takleh g site?lantaklah..at the end interview aku siap sindir lagi dier.

wan:kalau u fikir i bleh g site,u can hire me.otherwise its ok..(dalam hati,tipikalnyer fikiran apek ni)

kalau aku ader kuasa,nak jer aku tukar pandangan diaorang ni,tapi aku suka kat ofis tue.dier punya environment dier cam best.tapi ni contractor,a little bit different ngan tugas aku sekarang.tapi bos dier plak..fussy.ntahler.kalau dapat..dapatlah.tapi aku dah selesa ngan ofis aku sekarang.semuanya aderlah kecuali medical claim for my son.Tapi aku tak tensen keje kat sini..

list about my current job

kebaikan

1)bos baik...

2)senang nak cuti n leh lambat masuk..coz bos lambat masuk

3)dapat laptop,desktop dan kamera

4)keje takder orang nak marah sangat

5)dah dapat keluar(sebelum ni dok dalam ofis jer)

6)fleksiblelah ngan masa..

7)claim minyak ngan tol,prepaid,mileage(dapat cash)

8)dekat dengan shopping complex(leh cuci mata)

9)internet(no limit,no block)

keburukan

1)takder hospitalised claim(untuk anak)

2)gaji tak berapa memuaskan(ni masalah utama)

3)tak ramai pekerja(so takleh nak gossip)

4)tempat makanan halal susah nak dapat(kawasan cina)

5)bosan...(kadang2,excited kalau ader keje bos nak bagi.tapi sekarang cam tak bosan)

6)tak challenging.

tuelah serba sedikit yang bleh dilistkan..so far i still love my job..tapi kalau ader offer...blah jer.

1 comment:

day_uyuna said...

hhmmm...carik je keje lain wan, kalau dpt cover segala kekurangan kat current company ni, blah je..