CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

My Life

Tuesday, April 1, 2008

M.C day a.k.a Dating Day

Hari ni patutnyer keje tapi tiba2 migrain daripada semalam..ni gara2 g site hari sebelumnya. Cuaca panas agaknyer ngan pressure ngan keje. Dan yang pentingnya semua tu tak jadi hal kalau perkataan "m" a.k.a malas takder. Lagipun baru masyuk gaji so do my hubby, so mulalah tumbuh tanduk kedua-duanya nak shopping kan. Tp pagi tue g amik gaklah m.c kat klinik karang camner nak bagi alasan kat bos kan..kan..kan..



Then breakfast jap ngan hubby kat Alam megah seafood, walau pun seafood tapi nasib lemak, nasi kerabu dan segala hidangan tetap ader..lepas tue mulalah hubby tanya nak g maner hari ni since aku pun m.c kan..cakap kat hubby nak g ikea coz nak survey new sofa. so hubby kata "bereh". Balik umah jap, mandi2 secepat yang mungkin dan terus ke one utama lu..sebab aper..haha..saja.

on da way g jalan a.k.a dating


Sampai jer kat OU tue g redeem jusco voucher, dapatlah 30 hengget. Hubby give it to me that voucher so dah jadi i pyerlah kan..mulanya nak beli grill yang lama dah hubby berkenan kat jusco. Nak buat barbeque kat rumahlah, apelah..tapi jangan risau i put it as my list untuk birthday dia nanti(mintaklah hubby tak baca blog ni, nanti tak suprise lah). For myself, aku beli baju fawwaz dan perfume from body shop yang memang buat koleksi. Kali ni beli "ananya" plak. Tapi papa kata baunyer cam minyak atar masa mula2 pakai..tapi lama2 best. Actually i fell in love ngan perfume ananya masa my sister bawak balik dari U.K hari tue. Masa tue wangian tue takder lagi kat sini. Kat sana lagi murahlah..so perfume BS n lipstick BS memang banyak dier beli dan bagi2 kat adik2 n sedara mara yang lain.ni dah ader suit sendiri kan so leh lah beli sendiri punyer. hubby pun dah geleng kepala coz yang lain pun tak habis lagi tapi beli lagi..nak buat camner wife dier pengumpul perfume kan.



kat one utama...muka happy v.s muka blur.


tengah enter nama



wajah sebelum masuk longkang..


orang yang kena belanja makan sebab kalah game..haha

tangkap gambar sebelum blah kan...

Lepas tue jalan2 kejap n terus berhasrat nak main bowling since dah lama tak test power. Masa dating lu kiteorang selalu main. So for bet, saper kalah kena belanja makan. Mula2 aku yang selalu masuk longkang tapi last2 markah tertinggi jatuh kepada..ceng..ceng...wan rohaiza. Papa kalah, so kena belanja makan. So we decide nak makan Hartz chicken buffet kat sunway pyramid since lepas tue leh terus balik amik fawwaz...(gambar main bowling kat atas ek..salah letakla)

Pergh..kat HCB tue kiteorang makan tak ingat..yelah, 2-2 kuat makan. kat sini bayar 19.90 leh makan macam2 dan leh lepak dalam tue 2 jam. Tapi 1 jam pun kiteorang dah cam nak termuntah dah coz banyak sangat makan. Tapi sangat puas hati.


makan Aiskrim..masa ni dah dekat 4 pinggan dah habis makan..

]

kenyang nyer...papapun dah kenyang

tengah makan aiskrim...

masa nak kuar HCB tue aderlah pekerja indon kat situ kata"wah, udah janji yer kami pakei baju sama"..mula2 aku n papa terkulat2 tak faham..lepas tue baru 2-2 ooooo...sebelum g sunway tue dah ngajuk coz papa terlupa nak singgah ikea kan...muncunglah jap. Tapi papa kata weekend ni plak nak pegi..so sejuk balik lah hati. balik umah lu rehat jap baru g amik fawwaz kat umah babysitter..hari yang best.

2 comments:

Dayu said...

best je kan dating2 lepas kawin...mesti seronok..

seb baik ada org nak tolong jaga anak while u berdua gi dating -seronok.._

wanza said...

tinggal kat babysitter jer...dier tolong jaga. bukan senang tau nak cari time bleh g dating berdua..